Botticelli: Inferno

do 08 nov

Kunstdocumentaire

De verborgen verhalen achter sommige kunstwerken zijn de meest fascinerende en opwindende, zo veel dat ze zelfs elke beroemde bestseller thriller kunnen overtreffen. Wanneer je de stijl van één van de onbetwiste meesters van de Renaissance, Sandro Botticelli, mengt met de donkere cirkels van de Hel in Dantes Inferno, is het resultaat een intrigerend plot van dodelijke zonden, gedetailleerde onderzoeken, ontoegangelijke gewelven en ogenschijnlijk onoplosbare enigma's.

Zelfs na vele eeuwen blijven Botticellis kunstwerken ons fascineren. Elk jaar trekken zijn beroemdste schilderijen duizenden bezoekers in musea en tentoonstellingen over de hele wereld. Niettemin ligt één van zijn meest innerlijke en mysterieuze tekeningen - wellicht één van de meest significante als we hem willen doorgronden al jaren opgesloten in de klimaat gecontroleerde gewelven van het Vaticaan. Dit is de tekening die Botticelli wijdde aan Dante's Inferno, die nu de hoofdrol speelt in een originele en opwindende documentaire.
Botticelli. Inferno trekt de kijkers in een andere wereld: een reis naar de onderwereld door de negen niveaus van de Hel. Precies zoals beschreven in Dantes Inferno: alleen door te reizen door de Hel en het Vagevuur kunnen we het Paradijs bereiken om zo 'nog een keer de sterren te zien'.
Botticelli bracht Dantes beschrijvingen tot leven in 102 nauwgezette tekeningen. Het centrale werk van deze tekeningen is de "Kaart van de Hel: een soort gids door alle verschillende niveaus van de Hel. Een fascinerend en tegelijkertijd wreed kunstwerk over zondaren en vergelding, nachtmerries en bestraffing. Maar wat zegt deze mysterieuze tekening ons vandaag de dag? Wat onthult het over de mysterieuze, mystieke kant van Botticelli en wat zegt het over onze eigen moderne zielen van tegenwoordig?

Bestel Tickets

do 08 nov

Prijs
€ 7,00
Zaal open
19:45
Aanvang
20:00
Locatie
Theaterzaal

Ook interessant