Koninklijk Concertgebouworkest speelt Beethoven en Brahms

do 22 nov

Het Koninklijk Concertgebouworkest speelt Beethovens Vierde pianoconcert en de Tweede Symfonie van Brahms, topstukken uit de klassiek-romantische periode. Het orkest bundelt hier zijn krachten met sterpianist Yefim Bronfman. Deze Russisch-Israëlisch-Amerikaanse meester staat bekend als een zwaargewicht, uitblinkend in tumultueuze stukken.

Beethovens Vierde pianoconcert
Concerten met Beethovens Vierde pianoconcert en de Tweede Symfonie van Brahms benadrukken de oudste functie van het Koninklijk Concertgebouworkest: het uitvoeren van topstukken uit de klassiek-romantische periode. Het Concertgebouworkest bundelt hier zijn krachten met sterpianist Yefim Bronfman. Deze Russisch-Israëlisch-Amerikaanse meester staat bekend als een zwaargewicht, uitblinkend in tumultueuze stukken. Nu buigt Bronfman zich echter over het subtielste en tederste pianoconcert dat Beethoven componeerde.

Brahms Tweede symfonie
Johannes Brahms begon relatief laat met het componeren van symfonieën. Zijn respect voor Beethoven was zó groot dat hij zich er lange tijd niet aan waagde. Uiteindelijk schreef hij er vier, elk met een eigen karakter. De Tweede wordt qua karakter vaak vergeleken met Beethovens Pastorale: orkestmuziek als een zomerwandeling. Volgens Brahms Brahms zelf echter was het werk ´ondraaglijk melancholiek´.

Bestel Tickets

do 22 nov

Prijs
€ 7,00
Zaal open
19:45
Aanvang
20:00
Locatie
Theaterzaal

Ook interessant