Theater in voormalige kerk Bemmel

Vanaf seizoen 2016-2017 neemt Toestanden Op Podium haar intrek in de voormalige katholiek kerk Bemmel. Deze wordt voor dit doel helemaal verbouwd tot volwaardig theater met 232 stoelen. Een hele uitdaging maar er zijn bijzonder goede voorbeelden van voormalige kerken waar nu cultuur hoogtij viert. Neem bijvoorbeeld Paradiso in Amsterdam.

Hoe ziet de theaterkerk eruit?

En hoe kan het gebouw zo worden ingericht dat iedereen ervan kan profiteren? De theaterzaal wordt multifunctioneel dankzij een inschuifbare tribune. Deze zaal krijgt een vlakke vloer en is voor vele doeleinden geschikt. Er komen ook enkele kleinere ruimten (voor bijv. workshops) en een royale centrale bar. Hieronder ziet u de afbeeldingen die horen bij het definitieve kerkplan. Het zijn afbeeldingen van zowel de plattegrond als van doorkijkjes in de kerk vanaf verschillende posities. Klik op de foto’s om ze groot te zien.

De entree is bedacht aan de zijkant van de kerk. De bezoeker komt dan binnen bij het altaar. Dat wordt straks de centrale foyer met bar en keuken. Via een vide kan de bezoeker doorkijken naar de gewelven van de kerk. Een zeer monumentale entree dus. Achter in de kerk ( bij het koor) bevindt zich een theaterzaal met een tribune met 250 stoelen. Deze is inschuifbaar. De zaal kan hierdoor gemakkelijk en snel omgebouwd worden tot een multifunctionele gebruiksruimte.

Zie ook www.kerkbemmel.nl